De Week Van De Eenzaamheid is een uitgelezen moment om te tonen hoe we met BuddyBold in staat zijn prachtige momenten te creëren voor senioren die hun wereld kleiner zien worden. Door hen te koppelen aan (jongere) buddy’s en op z’n minst wekelijks een ontmoeting te organiseren, worden ze niet alleen op een enthousiaste manier weer bij de moderne samenleving ‘getrokken’. Maar ervaren ze ook nieuwe levenslust en -energie; een effect waar verplichte bingoavonden en zangkoren niet aan kunnen tippen.

Met liefde deel ik een paar recente, inspirerende voorbeelden uit de praktijk van BuddyBold.

  • ‘LUBBERS HEB IK BLUT GEKNIKKERD’
    Wat is het leuk en bevredigend om mooie herinneringen nieuw leven in te blazen! Zeker als er een jonger iemand tegenover je zit. Zo vertelde Nelly (82), een van onze senioren, tegenover buddy Hans dat ze in haar jeugd met ex-premier Ruud Lubbers (CDA) speelde en hem daarbij regelmatig te slim af was. Lachend: ‘Ik heb verschillende keren blut geknikkerd!’ Een uniek feitje dat Hans nu voor eeuwig met zich meedraagt. En waar Nelly zich nog steeds over verkneukeld.
  • ‘MOET JE DÉZE YOUTUBE-VIDEO ZIEN!’
    Rob (83) heeft een filosofische inslag en vindt niks leuker dan over actuele zaken te discussiëren. Zijn buddy Annelie (14) is ook niet op haar mondje gevallen. Bij haar bezoek zet ze regelmatig YouTube-video’s in om haar punt te illustreren. Het komt dikwijls voor dat ze de video stopzet en met Rob analyseert waar ze nu precies naar hebben gekeken. Een feestje voor hun beider hersenen!
  • ‘KOM OP, NÓG EEN SPEL’
    Een van onze senioren, Joop (63), is een gamefanaat en wilde niets liever dan een buddy die op een goed niveau met hem mee kon gamen (dat werd Noah, 16 jaar). Hun plezier, gecombineerd met hun fanatisme, zorgt ervoor dat ze soms moeilijk kunnen stoppen. Zodra Joop en Noah dan eindelijk toch achter hun schermen vandaan komen, kijken ze allebei meteen weer uit naar hun volgende gamesessie.

Deze voorbeelden laten zien dat goede, betekenisvolle zorg om veel meer draait dan kwalitatief hoogwaardige voorzieningen. Aandacht voor het individu is wat ons betreft de cruciale succesfactor.