Zorgprofessionals

De pluspunten

De 7 pluspunten van BuddyBold

  1. Meer levensvreugde
  2. Beste match
  3. Ontzorging
  4. Regelmaat
  5. Veiligheid
  6. Documentatie
  7. Stabiliteit
BUDDYBOLD

Veiligheid op nummer één.

Senioren meer betekenisvolle momenten laten beleven. Dát is het doel van BuddyBold. En dat doel kan alleen bereikt worden als de senior en de jongere Buddy in een sfeer van volledig vertrouwen met elkaar omgaan. Om aan die basisvoorwaarde te voldoen neemt BuddyBold steeds ruim de tijd voor een zorgvuldige screening vooraf. En eisen we in het geval van een kwetsbare senior van beiden (Buddy én senior) een zogenaamde VOG, Verklaring Omtrent Gedrag.

BuddyBold garandeert dat alleen geschikte Buddy’s aan de slag gaan.

De best mogelijke match.

Om zeker te weten dat BuddyBold exact datgene toevoegt waar de senior om vraagt, investeert Buddybold in een uitgebreid intakegesprek. Daarin worden alle wensen op een rijtje gezet (frequentie, tijdstippen, interesses). Vervolgens vindt een kennismakinggesprek plaats met een Buddy die ‘matcht’ met de wensen van de senior, waarbij we natuurlijk heel goed letten of er een onderlinge klik is. Pas als we inderdaad de best mogelijke match zien ontstaan, gaan we starten.

BuddyBold is kritisch en zoekt naar de best mogelijke match.


BUDDYBOLD

Steeds hetzelfde, vertrouwde gezicht.

Waar andere partijen misschien wisselen of rouleren met zorgprofessionals en/of vrijwilligers, is het voor BuddyBold absoluut essentieel dat er vertrouwen groeit tussen de individuele senior en de individuele Buddy. Met andere woorden: bij ons ‘houdt’ de senior altijd dezelfde Buddy. Zodat een sterke wederzijdse band tot wasdom kan komen en daarbinnen die prachtige ruimte voor improvisatie, spontaniteit en betekenis ontstaat.

Voor BuddyBold is de behoefte van de senior aan stabiliteit leidend.


Contact op vaste tijdstippen.

Omdat we Buddy’s zorgvuldig selecteren en voorbereiden op wat hen te doen staat, weten ze dat de senior de (meestal vaste) tijdstippen van hun bezoek bepaalt. Bijvoorbeeld tijdens het eten, wanneer hulp en/of een praatje extra welkom zijn. Ook aan de vraag naar langere bezoeken (inclusief bijvoorbeeld een korte wandeling) met aanvullende hulpvragen kunnen wij voldoen.

Bij BuddyBold volgen we in alles steeds de wensen van de senior.

Elk bezoek een lichtpuntje van levensvreugde.

Het grote voordeel van werken met jonge, positief ingestelde Buddy’s is dat ze enthousiast en onbevangen zijn. En dat elk bezoek weer anders is. Senioren voelen zich daardoor ‘echt gezien’. Leven op! Zo groeit het contact uit tot een periodiek hoogtepunt van warmte en levensvreugde.

BuddyBold zorgt voor blije gevoelens binnen een veilige routine.


Goede documentatie en administratie.

Na elk bezoek maakt de Buddy een kort, relevant verslag van hoe het bezoek verlopen is en wat daarbij is opgevallen (eetlust, humeur, succesvolle onderwerpen van gesprek). Dit verslag wordt genoteerd in een digitale tool die toegankelijk is voor familie, instelling en individuele zorgprofessionals. Zodat zij nauwkeurig op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken.

BuddyBold houdt continu de vinger aan de pols.

Familie, instelling en zorgprofessionals worden ontzorgd.

Uiteindelijk valt de ‘rekening’ van BuddyBold aan alle kanten positief uit: de senior krijgt op de door hem of haar gewenste momenten een Buddy op bezoek, de Buddy kan ‘gratis’ waardevolle levensinzichten opdoen (zelfs een belangrijk centje bijverdienen), en de omgeving van de senior (familie, zorginstelling, zorgprofessionals) zal merken dat de gezondheid en het humeur van de senior  beter wordt met een dienst als Buddybold.

BuddyBold ontzorgt de omgeving van de senior.


Ook BuddyBold inschakelen?

Ben jij zorgprofessional of werkzaam bij een zorginstelling en wil je meer over BuddyBold weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Mevrouw Mathilde Reijngoud bespreekt graag de mogelijkheden met u.

Mathilde Reijngoud
06-24926977
m.reijngoud@buddybold.nl


BuddyBold in het Max Ouderenjournaal