Senior Buddy

Niet alleen voor jongeren!

Betekenisvol zijn is van alle leeftijden

Ook onder mensen die in het spitsuur van hun leven zijn aanbeland, bestaat er enorme behoefte om sociaal van betekenis te zijn. Iets bij te dragen dat een hele andere dimensie heeft dan een nieuwe opdracht, een prachtig loonstrookje of een gedroomde promotie. Daarom verwelkomt BuddyBold ook dertigers, veertigers en vijftigers, die belangeloos tijd vrij willen maken om het leven van een geïsoleerd rakende senior te veraangenamen.

Even lekker ont-moeten

Geen beter middel om aan een dwingend dagritme te ontkomen en je geest even de vrije loop te laten, dan wekelijks een senior te ontmoeten die bijna al het ‘moeten’ achter zich heeft gelaten. Waar mooie gesprekken in het jachtige beroepsleven vaak worden afgekapt wegens ‘niet functioneel’ of ‘te persoonlijk’, vinden de meeste senioren het juist geweldig als je de tijd neemt over (voor hen) belangrijke dingen te praten: hun triomfen, hun dieptepunten, hun verbazing, ergernis en vreugdemomenten. En als je jouw eigen wederwaardigheden daar tegenover zet.

Door met senioren op te trekken, word je op een vanzelfsprekende en zachtaardige manier losgeweekt van het ‘moeten’ en ben je dus per saldo aan het ont-moeten.

Kennismaken met BuddyBold

Alvorens je aan de slag kunt, doen we – net als bij jonge Buddy’s – een digitale intake en een fysieke intake: een echte ontmoeting met een senior, dus. Gaat dat goed en zien beide partijen elkaar zitten, dan gaan we op zoek naar een match.

Zo gaan we je matchen

Onder begeleiding van een BuddyBold medewerker ga je een bezoek brengen aan de senior. Dit zogenaamde testgesprek is voornamelijk om te kijken of het “klikt” tussen beide. Na afloop kun je met de BuddyBold medewerker overleggen of je de match aan wilt gaan. Eventueel zal deze medewerker ook kleine tips geven over omgang met de betreffende senior, bijvoorbeeld door nadere details over hem of haar te verstrekken. Is de match eenmaal tot stand gekomen, dan zal er periodiek contact zijn met de senior en de Buddy of alles naar wens verloopt.

Dit verdien je

Voor elk uur die je bij een senior doorbrengt, krijg je € 7,50 vrijwilligersvergoeding.

Service en bemiddelingskosten van BuddyBold zijn direct inbegrepen in het senioren BuddyBold abonnement. Denk aan screening, matchmaking, technologische ontwikkeling, beveiliging en sociale lasten.

Buddy worden?

Meld je aan