Senioren

Inspirerend contact!

Stuur ons je aanvraag

Klik hier om je aanvraag in te dienen als senior. Dankzij het makkelijke aanmeldformulier weten wij direct of er een buddy in de omgeving beschikbaar is, en kunnen wij rekening houden met je voorkeuren.

Aanvraagformulier

In 5 stappen meer contact

 • Stap 1: Aanvraag indienen via het formulier
 • Stap 2: Telefonisch intakegesprek & bespreken mogelijkheden
 • Stap 3: Onze matchmakers gaan op zoek
 • Stap 4: Gratis kennismakingsgesprek/proefbezoek aan huis
 • Stap 5: Start abonnement ( looptijd per 4 weken)
BUDDYBOLD

Zo blijf je volop in de wereld staan…

Het bezoek van een Buddy draait bovenal om menselijk contact. In principe is er geen basale zorgtaak voor de Buddy; zoals gezegd staat de inspirerende ontmoeting tussen een energieke jongere en een meer bedachtzame senior centraal. Voor de senior is de ontmoeting veelal een welkome opfleuring van de dag, voor de Buddy idealiter een fijn rustpunt in een druk leven – lekker even een tempootje omlaag.

Zorgvuldige screening Buddy’s

Het spreekt voor zich dat BuddyBold elke Buddy die zich aanmeldt aan een grondige intake blootstelt, eerst digitaal en uiteindelijk fysiek via een concrete kennismaking. Gaat alles goed? Dan gaat BuddyBold na ontvangst van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) daadwerkelijk over tot het matchen van een junior aan een senior.

Goede match – als de ‘klik’ er is…

Een goede match tot stand brengen – dáár gaat het ons om! Dus kijken we bij het matchen niet alleen naar gedeelde interesses (sport, politiek, cultuur, natuur, winkelen, etc.), maar ook naar onderlinge afstand en, misschien wel het belangrijkst, de “klik” tussen beide. Om dat laatste, die “klik” dus, tot stand te brengen organiseert BuddyBold een testgesprek, waarbij achteraf met betrokkenen wordt besproken of het inderdaad “klikte”. Na de eerste try-out hebben beide partijen dus de mogelijkheid om aan te geven of zij door willen gaan met de match.

‘Ik wil een wat oudere buddy – kan dat?’

Hoewel de meeste buddies die zich bij ons aanmelden in de jongere leeftijdscategorie vallen (15 t/m 20 jaar), krijgen wij soms ook een aanmelding van wat oudere Buddy’s, die logischerwijs meer levenservaring hebben en waarmee het contact net even anders is dan met een echte junior. Ook hier geldt: de Buddy moet binnen een redelijke afstand van de senior wonen.

Voor mantelzorgers

Speciaal om drukbezette en/of vermoeide mantelzorgers te ontlasten, hebben we soms een aantal zogenaamde Respijt Buddy’s beschikbaar in ons bestand. Zij hebben al wat meer ervaring, volgen een zorgopleiding of hebben bijvoorbeeld in de zorg gewerkt. En beschikken over vaardigheden om bepaalde taken voor een uur, een paar uur of een dagdeel over te nemen, zodat u met een gerust hart de deur uit kunt om bijvoorbeeld een boodschap te doen. Voor een dergelijke aanvraag is het goed om te weten dat de matchmaking, afhankelijk van de aanvraag, langer kan duren dan normaal.

Juiste prikkeling en extra zorg bij dementie

Juist in een overgangssituatie waarin dementie nog maar pas aan het licht is gekomen en er met de direct betrokkenen gezocht wordt naar de ideale ondersteuning, kunnen ervaren (Respijt) Buddy’s enorm veel verschil maken. Bijvoorbeeld ook in een thuissituatie waarbij een indicatie (nog) niet mogelijk is, maar partner en/of familie wel wat hulp kan gebruiken. Naast Respijtbuddies, brengen ook jongere buddies regelmatig al wat ervaring mee van een opa, oma of ouder met een vergelijkbare achtergrond. En staan dergelijke buddies er vaak voor open om (waar nodig) door zorgprofessionals of casemanagers begeleid te worden. Samen met de senior, familie en/of casemanager kijken wij graag wat mogelijk is en waar we kunnen samenwerken.

Kennismaking met buddybold

De eerste kennismaking met BuddyBold verloopt via een (online/telefonisch) intakegesprek met uzelf, familie of casemanager. Wij gebruiken hiervoor het aanmeldformulier en de informatie die u heeft ingevuld. Tijdens het gesprek gaan we o.a. op zoek naar:

 

 • interesses / (oude) hobby’s / activiteiten
 • levensverhaal / achtergrond / favoriete gespreksonderwerpen
 • dag / tijd van voorkeur

Met deze informatie, en op basis van uw woonplaats, gaan wij op zoek naar een buddy die beschikbaar is én goed bij u past. Na een succesvolle grats kennismaking (testafspraak) tussen buddy & senior, start (na goedkeuring) het abonnement.

START HIER JE AANVRAAG

Basis Abonnement

Na een succesvolle intake gaan wij op zoek naar een buddy die bij je past. Deze komt bij je langs voor een gratis kennismaking. Zijn jullie daarna beiden enthousiast, dan start het abonnement. Het basis abonnement bestaat uit: 

 • Per week 1 uur bezoek van jouw Buddy op een vaste dag en tijd
 • Begeleiding van het team van BuddyBold
 • Waar gewenst: toegang tot de verslagjes welke de Buddy aan het einde van de afspraak invult
 • Facturatie van de afspraken die werkelijk hebben plaatsgevonden, overzichtelijk op 1 factuur aan het einde van de maand

BuddyBold Abonnement

€ 40,-
 • Per 4 weken (1 bezoek van 1 uur per week). Incl. inzage in de verslaglegging van buddies waar gewenst.

Uitbereiding

Naast het basis abonnement is het mogelijk om het aantal bezoeken van een Buddy naar eigen wens uit te breiden. Bijvoorbeeld door het inplannen van meerdere uren per afspraak, of meerdere afspraken per week.

 • Extra bezoekuren van jouw eigen vaste buddy
 • Op basis van beschikbaarheid
 • Waar gewenst een of meerdere extra buddies
 • Alle overige voordelen van het basis abonnement (begeleiding van Buddybold, toegang tot verslagjes en facturatie aan het einde van de maand op basis van afspraken die werkelijk hebben plaatsgevonden)

Extra buddybezoek per uur

€ 10,-
 • Naar keuze in te zetten voor extra bezoek van een Buddy. Wij factureren aan het einde van de maand, en enkel voor de werkelijk gemaakte uren.

Start de introductie

Vul nu het aanvraagformulier in zodat wij contact met je opnemen voor een intake.

Meld je aan

BuddyBold in het MAX Ouderenjournaal

Tekst gaat verder na de video.

Toelichting vrijwilligersvergoeding en abonnementen

Vergoedingskosten buddy’s, service en bemiddelingskosten van BuddyBold zijn direct inbegrepen in de bovenstaande abonnementskosten van 10,- euro per afspraak van 1 uur. Denk aan screening, matchmaking, technologische ontwikkeling, beveiliging en sociale lasten.

Het eerste bezoek na matching zal een testbezoek zijn, dit om te kijken of er een klik is. Daarna gaat het abonnement in voor 4 weken.

Voor aanvullende informatie

Het team van BuddyBold
T: 072 575 3396 / 06 2492 6977
E: info@buddybold.nl