Aan de slag als Buddy

Zinvol werk en financiële zekerheid

Inschrijfformulier

Klik hier om je aan te melden als buddy. Dankzij het makkelijke aanmeldformulier weten wij direct of we een match voor je hebben en houden we rekening met je voorkeuren.

Meld je aan

Wat wil een jong iemand liever dan serieus genomen worden?

BuddyBold is ervan overtuigd dat jongeren in Nederland van betekenis willen zijn voor senioren.  Het idee dat zij dat ‘saai’ zouden vinden of er ‘hun bed niet voor uitkomen’ vinden wij veel te somber. Jongeren willen juist – is onze inschatting – serieus genomen worden en een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Wij zeggen: stimuleer dat. En beloon het met een vaste inkomstenbron!

BuddyBold doet precies dát.

‘Dit leer je nergens anders…’

Met vakken vullen in de supermarkt, afwassen in de horeca of het lopen van folderwijken kun je natuurlijk ook geld verdienen, maar wat leer je ervan? Bij BuddyBold staat het leren van die vaardigheden (contact leggen, empathie, humor, hulpbereidheid) juist centraal. Voor zover wij weten zijn er geen platforms of apps, die jou dit soort vaardigheden zó ervaringsgericht en snel helpen ontwikkelen. Daarnaast kun je Buddybold heel goed combineren met een andere bijbaan want buddy word je al vanaf 1 tot 2 uur per week.

Aanmelden bij BuddyBold

Heb je interesse om als buddy aan de slag te gaan? Nadat je ons je aanmelding hebt gestuurd (via het aanmeldformulier op deze pagina) nemen wij contact met je op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek. Hier gaan we samen met je op zoek naar je motivatie, bekijken we of er al een passende match bij jou in de buurt is en heb je natuurlijk zelf ook ruimte om vragen te stellen. Zijn we daarna beiden positief en heb je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) bij ons ingeleverd, dan kunnen we starten met de matchmaking.

Zo gaan we je matchen

Naast gesprekken met buddies zoals jijzelf, hebben wij ook intakegesprekken met senioren die op zoek zijn naar een buddy. Zodra er een aanvraag bij je in de buurt openstaat, of een aanvraag wordt geplaatst, kijken onze matchmakers of jij bij deze senior past. Denken wij dat jullie interesses, beschikbaarheid en reisafstand bij elkaar aansluiten? Dan organiseren wij een kennismakingsafspraak tussen jou en de senior (soms is hierbij ook familie/verzorging en of een casemanager bij aanwezig). Deze ‘testafspraak’ is voornamelijk om te kijken of het “klikt” tussen jullie beiden. Na afloop kun je met de Buddybold medewerker overleggen of je de match aan wilt gaan. Zijn jullie beiden enthousiast: dan ga je wekelijks op bezoek bij je senior.

Vrijwilligersvergoeding & administratie

Aan het begin van de nieuwe maand nemen wij contact met je op om uit te vragen op welke dagen je bij je senior op bezoek gaat. Deze data nemen wij op in onze planningstool, waardoor jij na iedere afspraak een handige link ontvangt om te bevestigen dat de afspraak heeft plaatsgevonden en een klein verslagje in kunt vullen. Op basis van de ingevulde verslagjes van de vorige maand betalen wij je een vrijwilligersvergoeding van 7,50 euro per bezoekuur. Deze betaling vindt dus achteraf plaats voor alle bezoekjes die je de vorige maand hebt gedaan.

Wat verdien je?

De (jongere) Buddy ontvangt een aantrekkelijke vergoeding van netto € 7,50 per bezoek van 1 uur.

Service en bemiddelingskosten van BuddyBold zijn direct inbegrepen in het senioren BuddyBold abonnement. Denk aan screening, matchmaking, technologische ontwikkeling, beveiliging en sociale lasten.

Buddy worden?

Meld je aan

Aanmelden als Buddy kan al vanaf 15 jaar, maar ook volwassen buddies zijn van harte welkom!

Hoewel wij ons richten op jongeren, is het ook mogelijk om je aan te melden als buddy wanneer je ouder bent. Verschillende senioren hebben verschillende wensen, waaronder dus ook een volwassen buddy. Ook wanneer je bijvoorbeeld met pensioen gaat ben je bij ons van harte welkom.