‘Niemand verdient het om eenzaam te zijn’

Noa gunt het elk mens om gewaardeerd en gekoesterd te worden. Vandaar dat ze zich als Buddy aanmeldde bij BuddyBold en nu wekelijks op bezoek gaat bij Joop. Noa’s hart klopt voor de zorg. Ze doet dan ook een zorgopleiding bij een ROC. Net als Joop is ze via internet met BuddyBold in contact gekomen. ‘Ik zocht een manier om oudere mensen te helpen.’

Heb jij een algemene roeping om mensen te helpen?

Misschien wel. In een land als Nederland verwacht je niet dat mensen tegen hun wil geïsoleerd raken. Dat zou niet moeten mogen.

Dus doe jij er wat aan?

Ja. Als je met een relatief kleine inspanning een medemens gelukkiger kan maken, hoef je daar niet lang over na te denken. Ik niet, tenminste.

BuddyBold

Hoe is Joop?

Het is een lieve man. Hij zit vol verhalen, over muziek bijvoorbeeld en over zijn zoon. Hij heeft best veel meegemaakt. En durft open over zijn gevoelens te praten.

O ja? Wat geeft hij dan zoal prijs?

Dat hij een hele goede band heeft met zijn zus. Maar dat hij haar door omstandigheden een paar jaar niet zag. Over dat gemis is hij dan openhartig. En aangezien ik zelf ook een innige band met mijn zus heb, herken ik die emotie.

Wat doen jullie voor activiteiten?

Waar we op dat moment zin in hebben. We doen niet aan afspraken of planningen. Al hebben we besloten binnenkort samen sushi te gaan maken.

BuddyBold van zakenvrouw Elske Doets
 

Leuk!

Ja, en als hij de smaak te pakken krijgt, gaat Joop misschien wel op kookcursus. Zegt hij.

Dan is hij straks omringd door medecursisten?

We zullen zien. Hij vertelt makkelijk en vlot genoeg en heeft meer dan genoeg beleefd om nieuwe vrienden te maken.