‘IK VOELDE ME ONMIDDELLIJK OP MIJN GEMAK BIJ HEM’

Tot haar grote vreugde krijgt Annie wekelijks haar Buddy, Abdu, op bezoek. Als het even kan, gaan ze lekker naar buiten: ‘Heerlijk! Samen wandelen of winkelen.’

Annie woont al enige tijd in een aanleunwoning in Purmerend. Sinds een maand heeft ze een eigen Buddy met wie ze op stap gaat, bij goed én bij slecht weer.

BuddyBold

Mocht je kiezen uit verschillende Buddy’s? Of was het bij de eerste meteen raak?

Dat laatste. Het klikte meteen tussen Abdu en mij.

Hoe komt het dat het klikte tussen jullie?

Vanaf het eerste moment maakte hij een erg vriendelijke indruk. Ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak bij hem. Dat is het belangrijkste.

Wat zijn z’n belangrijkste kwaliteiten?

Naast dat hij vriendelijk is, is hij ook geduldig. Ook dat draagt ertoe bij dat ik me prettig voel: ik mag alles in mijn eigen tempo doen. Bij het wegrijden wacht hij net zo lang tot ik helemaal goed zit.

BuddyBold - Abdu op bezoek bij Annie

Welke activiteiten doen jullie samen?

Meestal wandel ik met hem, of we gaan samen winkelen. De reden om een Buddy in te schakelen, is ook dat ik vaker naar buiten wil. Ook mijn artsen vinden dat goed.

Waarom?

De buitenlucht is sowieso goed voor je. Maar ook het feit dat je nieuwe dingen blijft meemaken, houd je geestelijk gezond. En omdat Abdu een auto heeft zijn we flexibel. Bij slecht weer rijden we naar het overdekte winkelcentrum.

Wat betekent het voor jou om er eens in de week even uit te zijn?

Heel veel! Ik kijk er telkens weer naar uit.

Hoe komt het dat je er zo naar uitkijkt?

In het tehuis verlopen de dingen nu eenmaal zoals je gewend bent. Met als gevolg de dreiging dat  dagen op elkaar gaan lijken, ook al heb ik het geluk dat er nog regelmatig mensen langskomen. Maar zodra ik weet dat Abdu eraan komt, verheug ik me daar toch enorm op.

BuddyBold - Annie

Want?

Via hem stap ik in zekere zin het “échte leven” weer in. Althans, zo voelt het.

Zelf een Buddy inschakelen?

Bekijk hier de uitgebreide uitleg en aanmeldmogelijkheden.