BuddyBold: Buddyglans

Het heeft even geduurd, maar inmiddels heeft de gemeente Dijk en Waard financiële steun beloofd voor het sociale platform BuddyBold, een initiatief van Elske Doets van Doets Reizen uit Heerhugowaard. Het platform brengt senioren en jongeren op een succesvolle manier samen. Na een kennismaking komen jongeren bij senioren op bezoek. Heeft u behoefte aan gezelschap van een maatje zo nu en dan? Dan is het BuddyBold-project wellicht iets voor u!

 

Hoe werkt BuddyBold precies? Elke client van Pieter Raat kan zich aanmelden voor Buddy Bold.
Vervolgens worden de senior en de buddy aan elkaar gekoppeld op basis van gedeelde interesses, denk aan sport, politiek, cultuur, natuur, winkelen etc.. En misschien wel het belangrijkste: op basis van de van de ‘klik’. Elske Doets: ,,Onze buddy’s zijn jong, hierdoor brengen zij een andere levenswereld en sprankeling met zich mee. Zij worden door ons gescreend, begeleid en getraind. Senioren kunnen op de wekelijkse afspraken met de buddy rekenen, op het tijdstip dat hun past. Onze buddy’s zorgen ervoor dat zij betekenisvol bijdragen aan het leven van senioren. En jongeren leren wederom van de wijsheid van senioren. Zo ontstaat de zogenaamde buddyglans!”

Meer informatie & aanmelden
U kunt zich aanmelden bij Buddybold, onder vermelding van ‘Pieter Raat’. Omdat het een aanmoedigingssubsidie betreft, is het aantal buddy-uren afhankelijk van het aantal aanmeldingen. U kunt tussen de vijf en tien uur gratis Buddyglans verwachten. Wilt u meer weten? Kijk op
www.buddybold.nl, mail naar info@buddybold.nl of bel met tel. 072 – 575 33 96.

 

 

Bekijk het artikel hier.