Zorginstellingen

Minder zorgvraag door betekenisvolle aandacht

Ook – of júist – bij senioren die wonen in een zorginstelling en in de laatste fase van hun leven zijn aanbeland, wil BuddyBold op het sociale vlak betekenis toevoegen. Samen naar buiten gaan, muziek maken, iets knutselen, een spelletje doen of bezig zijn in een moestuin: dit soort relatief eenvoudige dingen kunnen, zeker in deze fase, veel zingeving en harmonie toevoegen. Het is algemeen bekend dat senioren, vanwege het vaak noodgedwongen eentonige verloop van hun dag, sterk opleven bij dit soort activiteiten. En zich dergelijke ‘evenementen’ nog lang weten te herinneren. Al deze prikkels leiden er aantoonbaar toe dat het welzijn van de senior toeneemt en diens zorgvraag vermindert.

Een ‘boost’ voor de hele instelling

Alleen al het aanwezig zijn van jonge mensen heeft een onmiddellijk – ons inziens positief – effect op de sfeer en de dynamiek van een zorginstelling. Zij brengen letterlijk ‘leven’ naar binnen: energie, kennis en verhalen. En gezamenlijk vormen de buddy’s een enorme versterking van de sociale benadering van de instellingscliënten. Waar stilte, verveling en apathie voor hen op de loer liggen, als een permanente bevestiging van niet-meer-meedoen, zorgen de buddy’s ervoor dat ze wél weer van betekenis zijn en hun woorden en daden gehoord en gezien worden.

Alleen buddy’s vanaf 19 jaar

Omdat senioren in zorginstellingen fysiek en/of mentaal veelal sterker beperkt zijn dan wanneer ze nog thuis wonen, werft BuddyBold voor deze groep alleen Buddy’s van 19 jaar en ouder. Buddy’s die, kortom, net iets ouder en volwassener zijn. En voldoende oog hebben voor de kwetsbaarheid van hun cliënten en de situaties waarin ze terechtkomen.

Ook BuddyBold inschakelen?

Ben jij zorgprofessional of werkzaam bij een zorginstelling en wil je meer over BuddyBold weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Mevrouw Mathilde Reijngoud bespreekt graag de mogelijkheden met u.

Mathilde Reijngoud