‘Ik heb weer aanspraak, dat heeft een mens nodig…’ 

Na het uit huis gaan van zijn zoon en het beëindigen van zijn LAT-relatie werd het leven van Joop behoorlijk leeg. Maar nu, met Noa, is er weer gezelligheid en gelegenheid voor verhalen. Ondanks dat Joop Tromp nog fulltime werkt, begon het hem vrij snel op te vallen dat hij weinig mensen meer zag. Hij maakte er werk van daar verandering in te brengen.

Hoe ben je met BuddyBold in aanraking gekomen?

Op internet.

BuddyBold

Waar op internet?

Dat weet ik niet exact meer. Volgens mij tikte ik een vraag of bepaalde zoektermen in op Google, en toen kwam ik bij BuddyBold terecht.

Lang niet iedereen is zo eerlijk om toe te geven dat isolement dreigt. Waarom jij wel?

Ik begon me in mijn eentje gewoon slecht te voelen. Daar wilde ik een eind aan maken. Vandaar dat ik reageerde op het aanbod van BuddyBold.

Er zijn mensen die zo’n gevoel wegstoppen. Of negeren.

Ik niet. Er is, vind ik, ook niks om me voor te schamen. Door een samenloop van omstandigheden – corona, thuiswerken, gestrande relatie, mijn zoon uithuizig, medische klachten – ben ik geïsoleerd geraakt. Ik wilde daar iets aan doen.

Met Noa klikte het meteen?

Ze is een fijne meid. We doen nogal eens boodschappen, of spelen spelletjes, en praten daar dan bij. Dat praten is het belangrijkst. Ik vertel haar bijvoorbeeld over rocklegendes uit mijn tijd, zoals de Rolling Stones, Led Zeppelin, U2, Simple Minds. Dan luistert ze geboeid.

Jij probeert haar ook aan de rockmuziek te krijgen?

Natuurlijk. En of ze het genre nou leuk vindt of niet, het is in elke geval een uitbreiding van wat ze kent.

Dankzij Noa gaat het beter met je?

Zeker. Ik ben een natuurmens. Hou ervan me onderdeel te voelen van iets groters. Dat verdwijnt als je alleen bent. Niemand zien is onnatuurlijk. Door Noa heb ik weer aanspraak, dat heeft een mens nodig…

Zelf een Buddy inschakelen?

Bekijk hier de uitgebreide uitleg en aanmeldmogelijkheden.