Elske Doets zet in coronatijd met BuddyBold in op maatschappelijk ondernemen.

Naast de ingrijpende gevolgen op gezondheids- en persoonlijk vlak, kampt ook ondernemend Heerhugowaard volop met de impact van het coronavirus. Diverse Heerhugowaardse ondernemers worden hard geraakt door de voortdurende crisis, dit vraagt om veel flexibiliteit en creativiteit van hun kant.

Een mooi voorbeeld hiervan is Elske Doets. De reissector kwam grotendeels tot stilstand door de corona-uitbraak. De directeur en eigenaar van Doets Reizen aan de Gerrit Rietveldweg ging niet bij de pakken neer zitten, maar besloot om BuddyBold op te starten; een sociale onderneming die eenzaamheid onder nog thuiswonende senioren bestrijdt door middel van bezoek van een gescreende en betaalde jongere buddy. Elske had al langer de behoefte om naast Doets Reizen meer maatschappelijk relevant te ondernemen. Vanuit de eigen bedrijfsfilosofie is de Waardse onderneemster altijd op zoek naar verbinding, persoonlijke aandacht en daarmee het bieden van maatwerk. Met BuddyBold heeft ze een mix gevonden tussen het ondernemerschap en die extra maatschappelijke relevantie.

Elske legt uit dat BuddyBold op een snelle en eenvoudige wijze voorziet in contactbehoefte en eenzaamheid oplost, zonder rompslomp van langdurige en ingewikkelde procedures. “De Buddy (jongere) gaat op regelmatige basis op bezoek bij de senior en vergroot zo zijn of haar wereld. De senior blijft langer vitaal en betrokken bij de samenleving, terwijl de Buddy een bijbaan heeft die niet alleen wat oplevert, maar ook voldoening en impact geeft, helpt om social skills te ontwikkelen en het inlevingsvermogen stimuleert.” De voormalig Zakenvrouw van het Jaar en initiator van de Young Lady Business Academy denkt dat de jongeren en de senioren veel van elkaar kunnen leren. Het BuddyBold-platform sluit ook mooi aan op de landelijke actie #aandachtvoorelkaar, die helpt en inspireert iets voor een ander te doen. “Het gaat om sociaal contact en interactie. Deze crisis toont wel aan dat we daar behoefte aan hebben.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bedrijfskring Heerhugowaard.

Bron: Stadnieuws Heerhugowaard 25 december 2020.